fredag 6 maj 2011

Diskussionsfråga 1-2 till No och jag


Efter sitt första möte med No på stationen tänker Lou på hennes bleka hy, ögonen som såg så stora ut i det magra ansiktet, färgen på hennes hår och den rosa scarfen. Hon tänker också att No har en hemlighet, en hemlighet som sitter i hennes hjärta som en tagg, en hemlighet hon aldrig har berättat för någon. Trots att No ser så ung ut verkar det som om hon verkligen vet hur livet är, eller som om hon vet något om livet som är skrämmande.

1.   Vad tror ni att det är för hemlighet som No har i sitt hjärta? Vad är det för något skrämmande som No vet om livet, tror ni? Diskutera vad det skulle kunna vara och förklara hur ni kom fram till det.


På s 23 i boken No och jag berättar Lou att när hon var liten gömde hon en ask med skatter under sin säng. I den fanns det "alla möjliga minnessaker, en påfågelsfjäder från Parc Floral, tallkottar, bomullstussar i olika färger att ta bort smink med, en blinkande nyckelring och så". Hon berättar också att en dag la hon dit en sista minnessak, hon vill inte säga vad, men det var "en mycket sorglig sak som markerade slutet på barndomen". Hon "stängde asken, stoppade in den under sängen och öppnade den aldrig mer".

2. Vad skulle det kunna vara för sak som markerar slutet på barndomen?
Diskutera vad ni tror att det är och förklara hur ni kom fram till det.
Om du vill: Berätta om en minnessak som du själv har eller har haft. Förklara hur och varför du fick eller skaffade den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar