måndag 31 januari 2011

Inledning till orsaksanalyserande text

Idag skrev vi inledningar till vår orsaksanalyserande text. Vi skrev inledningarna i par.

Läxa: Posta in era förslag till inledning i kommentarfältet till det här inlägget senast onsdagen den 2 februari klockan 22:00. Skriv under med era namn innan ni publicerar.

På torsdagens lektion väljer vi den mest lämpliga inledningen till vår text.

9 kommentarer:

  1. Ungdomarna i dagens samhälle förstår inte riktigt hur viktiga studierna är för deras framtid. De inser inte att gymnasiet är på en helt annan nivå än högstadiet, när det gäller studier. Eleverna skolkar från skolan för små, oviktiga anledningar, och det sätter deras framtid på spel. Här är de fyra vanligaste anledningarna till att eleverna stannar hemma från skolan:

    Hälsningar Daniel Bahner, Daniel Andersson och Rebecka Bakran.

    SvaraRadera
  2. Vad skapar frånvaron förutom sjukdomar?
    Frånvaro från skolan är mer än bara sjukdomar. Idag så handlar det inte bara om en orsak utan det finns flera andra anledningar som får eleverna att stanna hemma från skolan.
    Utom sjukdomar handlar det också om transport problem, psykosociala orsaker och studierelaterade.

    Fikret och Christopher L.

    SvaraRadera
  3. I dagens samhälle är det väldigt hög frånvaro från skolan. Varför är det så många som väljer att stanna hemma? Det kan väl inte enbart vara sjukdomar som orsakar den höga frånvaron, eller?
    Vi har analyserat och diskuterat olika anledningar till varför ungdomar idag väljer att stanna hemma. Vi har kommit fram till fyra huvudanledningar, psykosociala problem, transportproblem, sjukdomar och studierelaterade problem. Det finns säkerligen andra orsaker, som t ex lathet, att man helt enkelt inte orkar gå till skolan, men vi har valt att fokusera på dessa fyra kategorier.

    //Kornelia och Anant

    SvaraRadera
  4. Någonsin undrat varför dina barn är frånvarande från skolan? Känns det som om du inte förstår dem? Tonåringar resonerar ofta på ett annat sätt än vuxna personer, därför kan det vara svårt för dig som förälder att förstå varför dina barn inte vill eller kan gå till skolan.
    Räds ej!
    I den här texten tar vi upp de vanligaste anledningarna till frånvaro, hälso-, transport-, psykosociala-, och studierelaterade, samt analyserar orsakerna till dessa.

    Emil och Paula

    SvaraRadera
  5. En tidig måndag morgon blickar läraren ut över klassen. Något är fel. Hälften av ungdomarna saknas... Varför?
    I Nv1a har vi diskuterat om varför frånvaron från skolan är så hög som den är. Vi kom fram till följande...

    (och så kommer resten av vår orsaksanalysernade text)
    Matilda , Filipo

    SvaraRadera
  6. Frånvaro kan orsakas av många olika anledningar. Det kan t ex vara allt från att man inte har pluggat till ett prov, till att vädret hindrar en från att komma till skolan. Andra orsaker är också att man har problem inom familjen eller att man är svårt sjuk. Tillsammans kan dessa orsaker leda till hög frånvaro i de flesta klasser.

    Filip M och Maximilian

    SvaraRadera
  7. Varför finns det så hög frånvaro i dagens skolor? Vilka olika anledningar finns det för att elever stannar hemma?

    Som elever på Malmö Borgarskola vet vi att en del ungdomar någon gång har känt att man vill stanna hemma på grund av olika anledningar. Vi på NV1a har kommit fram till några av de vanligaste orsakerna till frånvaro.

    // Andy och Hasan

    SvaraRadera
  8. Har du någonsin stannat hemma från skolan?
    Det finns många olika orsaker till frånvaro, så som problem med färden till skolan, sjukdomar, mobbing och lathet. Att stanna hemma från skolan för att plugga till prov är inte ovanligt det heller. Skolan är viktig inför framtiden, så slösa inte bort denna tid till något onödigt och kom till skolan och lär dig något istället! Nedan har vi analyserat de vanligaste orsakerna till frånvaro och delat upp dem i kategorier.

    // Studený Max & Simeunović Aleksandar

    SvaraRadera
  9. När elever stannar hemma pga sjukdom eller av andra anledningar, så som skolk, psykosociala problem eller studierelaterade problem, missar de mycket i skolan. När man missar mycket i skolan leder detta till sämre betyg.
    Många elever inser inte detta och att deras framtid står på spel. Är man sjuk så är det inget man kan göra åt. När det gäller skolk borde man tänka efter, är det värt att stanna hemma och få sämre betyg?

    //Stefan & Kastriot (Kulti & IMT)

    SvaraRadera